Välilevytyrä ja iskiaskipu - Mikä avuksi, kun keho väsähtää?

Päivitetty: kesä 9

Kaupallinen yhteistyö: Oloni-klinikka

Hain Oloni-klinikalta apua välilevytyrään ja voimakkaaseen iskiaskipuun. Olin myös kiinnostunut kuulemaan, miten kehoa kannattaa tämänkaltaisessa epätasapainotilassa tukea kokonaisvaltaisesti. Samalla testasin kahta todella kiinnostavaa hoitomuotoa vauhdittaakseni paranemista ja korjatakseni kehon heikkouksia.Mona Leino Oloni-klinikalta kertoi minulle, että kivut ja säryt viestivät kehon poikkeustilasta. Jos tämänkaltaisessa tilanteessa oiretta hoidetaan vain pinnallisesti, olotila saattaa helpottaa hetkellisesti. Jos kuitenkaan ongelman juurisyytä ei hoideta, vaiva useasti palaa siinä vaiheessa, kun jonkin elämäntilanteessa aktivoi sen uudelleen.Taustaa


Minulla on pitkittyneen koronan vuoksi ollut useita kuukausia kestävä pätkä, jolloin en ole voinut treenata lihaskuntoa. Tästä syystä aineenvaihduntani on hidastunut ja verenkierto heikentynyt. Terveys- ja hyvinvointivalmentaja sekä Colonic-terapeutti Mona Leino kertoo minulle, että lihasvoima laskee jo viikossa. Tämä kuulosti aika huolestuttavalta.


Lue myös: Voiko kivusta löytää rauhaa?


Kuinka iskiaskipua voi hoitaa? Kuva: Antti Liinpää

Kuinka elimistöä voi tukea tämänkaltaisessa poikkeustilanteessa Dens-terapialla?


Alkukartoituksen jälkeen testasin jännittävää Denas-laitetta. Dens-terapia on kehitetty Venäjän kosmonauttien harjoitusohjelmaan ja laite on Venäjällä käytössä myös ambulansseissa.


Dens-terapia perustuu luonnonmukaiseen ihon reseptoreiden aktivointiin tiettyjen pisteiden kautta. Dens-terapian avulla saatetaan immuuni- ja hormonijärjestelmä, autonominen hermosto ja verenkiertojärjestelmä tasapainoon. Denas-laitteella voidaan hoitaa esimerkiksi suolisto-ongelmia, kroonisia kiputiloja, tinnitusta ja allergioita. Mona Leino kertoo, että jopa monikemikaaliyliherkkyydestä kärsivien asiakkaiden elämä on hoitosarjan jälkeen normalisoitunut.Oman immuunipuolustuksen tukeminen on erityisen tärkeää


Hoidossa stimuloidaan erittäin heikolla sähkövirralla ihon pinnassa olevia reseptoreita, jotka lähettävät luonnolliset viestinsä aktivoimaan kehon omia puolustusmekanismeja. Minulle kustomoidussa hoidossa käytiin läpi kehon perusalueet, ns. selän kolme hoitopolkua sekä lonkan kipupisteitä. Lisäksi myös keuhkoalueitani käsiteltiin ja huomasin hengittämisen keventyvän huomattavasti.


Ihoni reseptoreista osa reagoi hitaasti ja signaalia joutui odottelemaan jopa toista minuuttia. Toiset pisteet taas reagoivat laitteen käskytykseen lähes välittömästi. Mistä tämä johtuu ja miltä hoito tuntui, katso videolta lisää!Kuinka kehoa voi kuntouttaa ennenkuin fysioterapia on mahdollista? Testissä Galileo-harjoituslaite


Seuraavaksi testasin Galileo-vibraattoriharjoituslaitetta, joka on myöskin luotu venäläisille kosmonauteille. Tämä lääkinnällinen hoitolaite aktivoi jopa 97 prosenttia lihassäikeistä ja auttaa ehkäisemään lihasvoiman menetystä sekä luukatoa painottomuuden tilassa.


Galileo-laite ja iskiaskipu. Kuva: Antti Liinpää

Galileolla on kaksiosainen vaikutus lihaksistoon, sillä se vahvistaa ja rentouttaa samanaikaisesti. Keinulautaperiaatteella toimiva laite aktivoi tahdosta riippumattomia syviä lihaksia, jotka ovat usein heikot sekä ulkolihaksia, joita olemme tottuneet harjoittamaan. Mona kertoi myös, että Galileolla voi hajottaa rasvakudosta, vähentää selluliittia ja kiinteyttää ihoa sekä parantaa hapenottokykyä ja lisätä virkeyttä. Jos kaiken tämä saa sen lisäksi, että välilevyvaiva korjaantuu, niin olen hyvin motivoitunut treenaamaan!


Syvät lihakset ovat juuri se osa-alue, jota tilanteessani on tärkeä vahvistaa. Jo pelkästään laudalle nouseminen tuntui jännittävältä kun huomasin, että keskivartalostani oli pito heikentynyt. Voit allaolevasta videosta nähdä kokemukseni treenistä ja kuulet myös tuoreet kommenttini heti laudan päältä noustuani!


Yksittäiset hoidot ovat monesti hyvin tehokkaita, muuta niiden teho nousee potenssiin kymmenen, kun meillä on huomioitu suolisto ja ravitsemustekijät. Keho on paljon vastaanottavampi kun toksisuus kehossa pienenee, ravinteet lähtevät hyvin imeytymään ja huomioidaan, että kehoon tulee ravinteita.

Allaolevasta videosta voit katsoa käynnin kokonaisuudessaan. Katso kooste klikkaamalla kuvaa!Mona Leino kertoi myös, miten hyvinvointia voi tukea vieläkin pidemmälle DNA Terveys ja hormonit -geeniteste