top of page

KoivuTV

Moi, KoivuTV:n kävijä ja seuraaja!

Olen Johanna Koivu, KoivuTV:n juontaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Olen Lontoosta valmistunut teatteritaiteen maisteri, näyttelijä ja teatteriohjaaja. Olen myös esiintymisvalmentaja, kehollisen läsnäolon valmentaja, esiintymiskouluttaja, draamaopettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja ja Mielen pt, ratkaisukeskeinen valmentaja, LCF Life Coach Master ja NLP Practitioner. Minulla on oma Eroon esiintymisjännityksestä -konsepti ja verkkokurssi esiintymijännittäjille.

Vaikka opinnot draamakoulu The Central School of Speech and Dramassa ja Lontoossa vietetyt inspiroivat näyttelijävuodet kasvattivatkin minua artistiuteen, niin koen, että todellisena korkeakouluna ovat olleet hullut vuodet Lauri Tähkä ja Elonkerjuussa.

Bändi perustettiin vuonna 1999 ja samalla kokoonpanolla tahkoimme putkeen 12 vuotta. Parhaimpina - tai pahimpina kausina - meillä saattoi olla 45 päivän putkessa 37 keikkaa. Keikkailimme paljon ja taukoja oli vähän. Tällöin huomasin, että terveyttä ei voi ottaa itsestäänselvyytenä.

Huomasin konkreettisesti sen, kuinka saumattomasti keho ja mieli ovat yhteydessä eräänä talvena, kun olin hyvin väsynyt, uneton ja kaipasin todella kipeästi lepoa ja palautumista. Jätkät ilmoittivat sopineensa keikkamyyjän kanssa ylimääräisestä Lapin rundista. En siinä tilanteessa kertakaikkiaan pystynyt ajattelemaankaan ylimääräistä reissua ja koko bändiurani ainoan kerran kieltäydyin. Kiertue kuitenkin toteutettiin pyynnöistäni huolimatta.

 

Rundille lähtöä edeltävänä yönä tunsin oikeassa olkapäässäni viiltävää kipua enkä pystynyt liikuttamaan kättäni. Valvoin koko yön. Menin ensiapuun hakemaan kovia kipulääkkeitä ja kortisonipiikkiä. Olkapään jänne oli pahasti tulehtunut, mutta lähdettävä oli. Soitin kaikki keikat kyyryssä vasemmalle taipuneena, koska käsi ei noussut ilman voimakasta kipua. Valvoin yöt keikalla ja valvoin hotellin sängyssä. Päivät kuljin sumussa kauniissa Lapin maisemissa raahaten kättä mukanani. Kesti monta vuotta saada olkapää kuntoon, koska se ei saanut koskaan tarpeeksi levätä.

Tämä loukkaantuminen oli vain pieni sattumus ajanjaksolla, jolla sattui ja tapahtui todella paljon. Kyseinen kokemus oli kuitenkin minulle henkilökohtaisesti merkittävä siksi, että ensimmäistä kertaa ymmärsin konkreettisesti sen, kuinka kehoa ei voi huijata. Usein ajattelemme pystyvämme kontrolloimaan itseämme ajatuksen voimalla niin, että keho vain tottelee kiltisti ja kulkee alisteisesti perässämme mukana. Olemme kuitenkin enemmän kuin vain egomme ja mielemme.

Tanssi-liiketerapiaopinnoissani opin, kuinka tärkeää on ymmärtää, että ihminen psykofyysinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lapsuutemme kokemukset, elintapamme, ympäristömme ja ajatuksemme tekevät meistä sen ihmisen, joka olemme tänä päivänä. Olemisemme on päivittäin muuttuva prosessi. Ja kun ihminen sairastuu, on tärkeää huomioida myös muut kuin irralliset, fyysiset tuntemukset: tukahdetut tunteet tai ajatukset, joita mieli ei päästä pintaan, voivat saada konkreettisen ilmaisumuodon kehon kipuina tai toimintahäiriöinä, tai jopa sairauksina. 

Ajattelun rakenteen tutkiminen ja sisäisten voimavarojen käyttöön ottaminen kiehtoi minua niin paljon, että jatkoin opiskelua aiheen parissa vielä lisää. Valmistuin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja Licensed NLP Practitioneriksi.

Jotta saisimme purettua henkistä lastiamme, on tietoinen rentoutuminen tärkeää. Jotta emme joka päivä vain lisäisi henkiseen selkäreppuumme painoa, on pysähtyminen omien ajatusten ja kehon äärelle arvokasta. Kun halutaan kulkea kohti omannäköistä elämää, irrottaudutaan lempeästi irti vanhoista toimintamalleista. Pienillä teoilla arjessamme voi olla hyvinkin suuri merkitys hyvinvointimme kannalta.

Näitä oppeja jaan täällä sinullekin, rakas lukijamme! LIsäksi olen koonnut kaiken valmennuksellisen ja koulutuksellisen osaamiseni yhteen paikkaan, Karisma Coaching - konseptin alle. Ehkä tapaamme sielläkin!

Voidaan hyvin! <3

Rakkaudella,

Johanna Koivu

LÄHETÄ KOIVUTV:LLE POSTIA - RUUSUJA, RISUJA, IDEA TAI TARINA VIDEON AIHEEKSI

Onnistui, kiitos viestistäsi!

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page