top of page

Bio-Pycnogenolista helpotusta siitepölyaikaan

Mikä on Pycnogenol ja kuinka sen käyttö voi auttaa allergiaoireiden hillitsemisessä? KoivuTV Podcastissa kuulemme kokemuksia rannikkomännyn kuoriuutteen käytöstä. Lisäksi Pycnogenol-asiantuntija Jarmo Hörkkö kertoo, millainen vaikutusmekanismi Pycnogenolilla on ja mihin sen tulehdusta laskeva vaikutus perustuu.


Johanna Koivu, Pycnogenol, KoivuTV, Bio-Pycnogenol, männynkuoriuute

Pycnogenolin parissa yli 30 vuoden ajan työskennellyt Jarmo Hörkkö kertoo, että Pycnogenol on yksi tutkituimpia ravintolisäraaka-aineita. Pycnogenolista on julkaistu yli 500 tutkimusta kansainvälisessä lääkäreiden tietokannassa, PubMedissa ja uusia tutkimuksia tehdään koko ajan.


Bio-Pycnogenolilla on lukuisia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se sisältää monenlaisia bioflavonoideja ja hedelmähappoja, joiden riittävä saanti voi auttaa suojaamaan soluja, tukemaan verenkiertoelimistöä ja täten ylläpitämään hyvinvointia ja terveyttä. Rannikkomännyn kuoriuutteesta (Pinus pinaster) valmistetut tuotteet on alunperin luotu lääkkeeksi, mutta ovat sittemmin vapautettu maailmanlaajuisesti ravintolisäksi.


Miksi Pycnogenol auttaa niin tehokkaasti?

Pycnogenol on voimakas tulehdusta laskeva aine ja se hillitsee tehokkaasti tulehdusvälittäjäaineiden tuotantoa elimistössä. Jarmo Hörkkö kertoo, että allerginen reaktio on itse asiassa hyvin nopea tulehdusreaktio. Kun tulehdusvälittäjäaineiden lisääntynyt tuotanto saadaan pikaisesti kuriin, elimistön ei tarvitse tuottaa histamiinia ja näin vältytään allergiselta reaktiolta.




Kenelle Pycnogenol sopii ja millaisella annostuksella Bio-Pycnogenolia tulisi käyttää?

Jokainen hyötyy Bio-Pycnogenolista, Jarmo kertoo Johanna Koivulle. Bio-Pycnogenolia voi käyttää päivittäin ja pitkin vuotta, jolloin jatkuvassa ylläpitokäytössä suositeltu annostus on 1 mg per painokilo päivässä. Kliinisissä tutkimuksissa käytetty Pycnogenolin terapeuttinen annos on kaksinkertainen. Jarmon mukaan Pycnogenol on hyvin turvallinen valmiste ja sitä ei voi käyttää liikaa, sillä siltä puuttuu täysin krooninen toksisuus. Toksikologian asiantuntijat ovat myöntäneet Pycnogenolille GRAS-turvallisuusmerkinnän.


Jarmo lisää, että hänen kokemuksensa mukaan on olemassa hyvin pieni ihmisryhmä, jolle Pycnogenol ei sovi. Sellaiset ihmiset, joilla on havupuiden hartsiallergia ja jotka eivät pysty menemään havupuumetsään tai eivät pysty käyttämään männystä valmistettuja tuotteita, saattavat joissain harvinaisissa tapauksissa saada reaktioita siitäkin huolimatta, että rannikkonmännyn kuoriuute ei sisällä hartsia.



Pycnogenolilla on viisi vaikutusmekanismia

  1. Laskee tulehdusta ja solujen hapettumisreaktiota

  2. Vahva antioksidanttivaikutus

  3. Tehostaa kollageenin tuotantoa

  4. Tasaa verensokeria

  5. Auttaa elimistöä typpioksidin tuotannossa



Bio-Pycnogenolin raaka-ainetta, rannikkomäntyjä (Pinus pinaster), on kasvatettu puhtaasti ilman lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita Atlantin rannikolla jo 1800-luvulta lähtien. Pycnogenolilla on hyvin mielenkiintoinen historia, josta Jarmo kertoo KoivuTV Podcastissa tarkemmin.





Kuuntele kiehtova haastattelu ja tutustu myös Johannan aidossa ranskalaisessa Pycnogenol-metsässä tehtyyn raporttiin! Voit katsoa videon klikkaamalla alla olevaa kuvaa.



Kuulemme mielelläni ajatuksiasi tästä postauksesta! Olisi myös mukava tavata somessa:



KoivuTV on viihteellinen hyvinvointiohjelma ja lifestyle-konsepti. Julkaisemme inspiroivia hyvinvointiaiheisia podcasteja, kiinnostavia asiantuntijahaastatteluita ja julkisuuden henkilöiden vinkkejä hyvään oloon ja jaksamiseen.


KoivuTV:n tuottajana ja käsikirjoittajana toimii viulisti-näyttelijä Johanna Koivu. Johanna on myös teatteriohjaaja, esiintymis- ja karismavalmentaja, draaman opettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja LCF Life Coach® Master ja NLP Practitioner. Tutustu myös Johannan perustamaan Karisma Coaching® -konseptiin.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page