top of page

Mikä on homekoira ja kuinka se työskentelee?

Päivitetty: 28. elok. 2019

Epäiletko, että kodissasi tai työpaikallasi olisi sisäilmaongelma? Tai oletko kenties ostamasa asuntoa ja haluat varmistua sen kunnosta? Homekoira voi olla erinomainen apu tilanteissa, joissa sisäilman laatua halutaan kartoittaa jatkotutkimuksia varten.Tiesitkö, että sisäilmaongelmat eivät johdu pelkästään homeista vaan monesta muustakin asiasta? Home-etsivä Niina Siljander kertoo Johanna Koivulle, että hänen koiransa on opetettu hajuerottelun kautta etsimään homeita sekä kosteusvauriomikrobeja, kuten bakteereita ja hiivoja sekä joitakin VOC-yhdisteitä.


Pääsimme seuraamaan homekoira Nexun ja Bonon työskentelyä yksityisasunnossa. Näemme myös, kuinka Nex harjoittelee hajuradalla. Koirien seuraaminen on jännittävää, sillä niiden nenä on hyvin tarkka ja ne ilmaisevat vauriokohtia eri tavoin. Katso videomme klikkaamalla allaolevaa kuvaa!


Hajuerottelutaidon avulla koirat voidaan kouluttaa löytämään melkein mitä vain, kuten esimerkiksi raha- ja huumekätköjä, lutikoita ja rottia. Niina Siljanderin koirat haistavat kosteusvauriomikrobeja, homeita, bakteereita ja sieniä. Tämän lisäksi ne on koulutettu syöpäkoiriksi.Homekoira Nex haistaa kosteusvauriomikrobeja, Voc-yhdisteitä ja sieniä.

Asunnon ostajalle, remontoijalle tai sisäilmassa oireilevalle homekoiran käyttö on erinomainen apu. Kuntotutkija pystyy homekoiratutkimuksen jälkeen ottamaan kantaa koiran ilmaisemien vaurioiden korjaustarpeisiin.Seuraa KoivuTV:n ohjelmia some-kanavissamme:


Haluaisitko lisää insipraatiota suoraan sähköpostiisi? Hyvän olon uutiskirjeemme tilaaminen on helppoa ja vaivatonta, se on vain yhden klikkauksen päässä!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page