top of page

Terve, toimiva ja hyvinvoiva keho on kaunis

Päivitetty: 28. marrask. 2023

Tällä kertaa KoivuTV:n Johanna Koivu tutustui LPG-laitehoitoon. LPG-laitehoito tarjoaa tehokasta hyvinvoinnin ja terveyden huoltoa. LPG hoitaa kudoksia, lihaskalvoja, verenkiertoa ja kuona-aineiden poistumista. Lisäksi LPG-hoidolla voidaan aktivoida aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta ja nestekertymiä.


Tämän artikkeliin Johanna valitsi myös aineenvaihduntaa, detoxia ja vastustuskykyä buustaavia ravintolisiä hoidon tueksi.



LPG-hoidon testaus tapahtui Helsingissä Idealfit Eirassa ja sen toteutti kokenut hyvinvoinnin ammattilainen, urheiluhieroja ja akupunktioterapeutti, Jaana Jansson.


- Testauksessa keskityttiin toiveitteni mukaisesti olkavarsiin, kiristäviin reisilihaksiin ja vatsan turvotukseen, Johanna kertoo. Hoidon ajaksi puettiin koko vartalon peittävä, eräänlainen

sukkapuku, jonka päällä hoitopäätä liikutettiin. Hoito tuntui varsin tehokkaalta ja laitteen imu mukavan napakalta. Nesteet lähtivät liikkeelle ja erityisesti reisien kireät lihaskalvot saivat kaivattua möyhennystä. Hoidon jälkeen alaraajat tuntuivat ihanan vetreiltä ja askel kevyeltä.


Mitä LPG-hoito on?


Jaana kertoo, että LPG on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka perustuu alipaineella toimivaan imurullausmenetelmään, jossa motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat lihaskudosta, lihaskalvoja, rasvakertymiä, selluliittia ja sidekudosta, ja siten parantaa sekä neste- että verenkiertoa ja kuona-aineiden poistumista kehosta.


Millaisiin vaivoihin LPG Lipomassage auttaa ja mihin hoidon vaikutus perustuu?


- LPG-hoito on 100% luonnollinen, alipaineella tapahtuva pehmytkudosten käsittely.

Se on kiinteytys- ja muotoiluhoito, joka stimuloi aineenvaihduntaa. Hoito silottaa ja häivyttää epätasaista ihoa ja muita epätasaisuuksia, aktivoi tehokkaasti aineenvaihduntaa, verenkiertoa, kuona-aineiden poistumista ja vilkastuttaa nestekiertoa. Koska LPG parantaa lihasten liikkuvuutta, se myös helpottaa erilaisia kudosongelmia, kuten lihasjumeja ja särkyjä.


Koska LPG-hoito tukee lihaskunnon ylläpitoa, niin siitä voi saada apua erilaisissa elämänvaiheissa, kuten esimerkiksi vaihdevuosissa.


- LPG Lipomassage on oivallinen ja suosittu hoito vaihdevuosien tuomiin muutoksiin, sillä se voi hidastaa painonnousua ja siten helpottaa liikunnan aloittamista ja aktiivisuuden ylläpitämistä ja täten vähentää kehollista passivoitumista. Laskimokierron aktivoituminen saa jalat tuntumaan kevyeltä, mikä motivoi liikkumaan. Hoidon positiiviset vaikutukset kannustavat pitämään itsestään huolta ja auttavat tuntemaan olon nuorekkaana ja energisenä.



Tehokasta vartalohoitoa etsivä saattaa helposti eksyä, kun tarjontaa on niin paljon. Mikä erottaa LPG:n muista vartalohoidoista?


- LPG- on kansainvälisesti tunnettu, sekä monipuolisena hoitolaitteena, että tehokkaana terveyden hoitomuotona, Jaana kertoo. Hoidoista on tehty lukuisia tutkimuksia esimerkiksi Ranskassa, jossa LPG on suosittu hoitomuoto.


Hoitomuoto on dynaaminen, se kiinteyttää, hoikentaa ja muotoilee. Hoito-ohjelmasta riippumatta kudokset saavat hierontaa, muokkausta ja lihaskalvot elpyvät ja fibroblastit aktivoituvat, mikä puolestaan vahvistaa kollageeni- ja elastiinisäikeitä.


Hoidossa edetään yksilöllisesti, asiakkaiden toiveiden ja tarpeen mukaan. Hoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. On tärkeää olla läsnä asiakkaalle, huomata kudoksen muutokset, kuulostella ja keskustella asiakkaan kanssa tuntemuksista myös hoitokertojen välissä.


Lipomassagella vaikutetaan suoraan mekaanisesti rasvasoluihin, mikä tehostaa lipolyysiä eli rasvasolujen tyhjentymistä ja vapauttaa samalla sitkeitä rasvakertymiä. Tämän seurauksena iho ja lihakset tuntuvat kimmoisilta ja niiden liikkuvuus lisääntyy, energiataso nousee ja keho tuntuu kokonaisuudessaan kevyeltä. LPG-hoidon aikana tapahtuu lipolyysi, jolloin rasvasolu vapauttaa energiaa lihasten käyttöön, keho ja iho kiinteytyy.


Koska LPG-hoito auttaa myös vanhojen arpien sulattamiseen, moni on saanut hoidosta apua arpikudoksen aiheuttamiin kiristyksiin ja kehon kipu- ja särkytiloihin.



Miksi tämänkaltainen kehonhuolto on tärkeää?


Usein kiireiset elintavat, monenkirjavat ruokailutottumukset, runsas sokerin, alkoholin ja tupakan käyttö sekä vähäinen liikunta näkyvät kehossa ylipainona, selluliitin kertymisenä sekä kehon ja mielen passivoitumisena. Itsensä hoitaminen opetellaan viimeistään siinä vaiheessa kun jokin asia on jo pielessä tai terveydelle on jo tapahtunut jotain.


Ylipaino, huono kunto ja kuormittavat elintavat laskevat vireystilaa ja mielialaa. Monesti yksi onnellisuuden mittareista on se, että tuntee olonsa terveeksi, nuorekkaaksi ja tarmokkaaksi. Uskon, että jokainen haluaa olla terve ja tuntea olonsa vetäväksi, seksikkääksi ja säteileväksi.

Jaana Janssonilla on pitkä kokemus LPG-hoitojen tekemisestä.

- Vuosien aikana tehtyjen hoitojen aikana olen huomannut sen, että keho ja aineenvaihdunta hyötyvät kaikilla ohjelmilla ja kaikilla tasoilla. Hoidetaan sitten ns. Beauty- puolen tai lihashuollon ohjelmilla, niin aina lihakset muokkaantuvat, kireydet helpottuvat, aineenvaihdunta vilkastuu, erilaiset särky- ja kiputilat helpottuvat ja kudoksen elastisuus lisääntyy. Kehon keveyden lisääntymisen huomaa jo yhdestä hoitokerrasta.


LPG-hoitoa käytetään esimerkiksi erilaisten fitness-kisojen yhteydessä edistämään treeneistä palautumista, lihaserottuvuuden optimoimista ja nestekierron parantamista.



Millaisia tuloksia asiakkaasi ovat saaneet ja kenelle suosittelet LPG-hoitoa?


- Parhaat hoitotulokseni ovat olleet 16krt ja pois lähti 14cm. Pääsääntöisesti ja riippuen tavoitteista on yksi tai kaksi vaatekokoa pienentynyt.


Moni saa apua pömppövatsaan, ryhti suoristuu, lihakset tulevat paremmin esille, vyötärölinja syvenee, turvotus vähenee. Ihon ja kudoksen taikinamaisuus häviää, iho siliää ja alkaa hehkumaan, ihmisen luontainen hehku lisääntyy. Vaatekoko pienenee ja vaatteet istuvat paremmin, eivätkä enää purista.


LPG-hoito sopii lähes kaikille. Kuitenkin niin kuin kaikissa hoidoissa on muutamia seikkoja, jolloin LPG-hoito ei sovellu. Näitä ovat paikallinen rosacea, suonikohjut, kudosvamma, makuuhaava, haavautumat, tuore arpi, hypertrofinen arpi tai keloidi, vatsa ja nivustyrä, akuutit nivel- ja lihasvammat, hormonaaliset implantit, suonikohjuleikkaus 2kk, alueet joilla tehty esteettinen kirurgia, koholla olevat luomet, lävistys, Botox, injektiot ja täytteet, lipoma ja angioma. Kontraindikaatioita ovat syöpä, infektiot, ihottumat ja niiden infektiotila, verenohennuslääkkeet, verisairaus, raskaus (jalkoja voi hoitaa raskauden aikana),

veritulppa, herpes, infektio, inflamaatio akne ja vitiligo.


Miten hoidon vaikutusta voi omilla elämäntavoilla tehostaa?


Koska LPG-hoidot kohentavat ja hoitavat kehoa ja sitä myöden myös mieltä, on hoidon

pitkäkestoisuuden pysyvyyden kannalta suotavaa, että käyttäisi aikaa omien elämäntapojen tarkkailuun ja panostaisi niiden muutokseen, mikäli niihin on tarvetta.


Lopuksi Jaana toteaa, että elämän kokonaisuudessa kaikki vaikuttaa kaikkeen. On tärkeää ottaa vastuuta oman terveyden ja toimintakyvyn ylläpidosta, erityisesti kun ikää tulee lisää.


Itsensä aktiivinen hoitaminen yhdessä liikunnan ja monipuolisen ravinnon kanssa, aivotoiminnan sopiva aktivointi, uusien asioiden kokeileminen, täysillä eläminen antaa upean, terveen elämän.



Yrttejä, mausteita ja luonnollisia ravintolisiä hoidon tueksi


Aineenvaihdunnan vauhdittamisen ja keveän olon ylläpitämisen tueksi olen valinnut muutaman tuotteen, jonka haluan tässä samalla esitellä teille.


Fermentoidut ravintolisät kehon toimintoja buustaamaan

Living Nutrition käyttää fermentointia valmistusprosessissaan siitä syystä, että

hapattaminen on luonnon keino parantaa kasvien ravintorikkautta ja muokata kasvin yhdisteet bioaktiiviseen, kehon helposti hyödynnettävään muotoon. Näin jo valmiiksi terveellisestä ruoasta saadaan todellista superfoodia. Ravinteet ovat esipilkottuja ja aktivoituja, jolloin keho hyödyntää ne helposti. Yrttien fytoravinteet ovat keskenään tasapainossa ja toimivat synergiassa, kertoo Laura Eskola PUR-kaupasta.


Katso, mitä Living Nutritionin perustaja Graham Botfield kertoi vuonna 2018 haastattelussamme fermentoinnin terveyshyödyistä ravintolisien valmistuksessa


Kurkuma

Talvella on tärkeä tukea immuniteettia ja vastustuskyvyn buustaamisesta kurkuma hyvin tunnetaan. Merkittävää tässä yhteydessä on huomioida, että kurkumiinilla on voimakkaita tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia, mikä voi auttaa lievittämään nivelvaivoja ja

kipuja. Kurkuma on myös tehokas antioksidantti, joka voi myös hidastaa vanhenemismuutoksia.


Juhlakauden ollessa ovella, on hyvä huomioida myös, että kurkuma voi edistää

ruoansulatusta ja helpottaa vatsavaivoja, joten se on erinomainen apu ruokaähkyyn.


Pyhä basilika eli tulsi

Pyhä basilika voi tukea immuniteettia ja mielialaa päivien pimetessä. Pyhä basilika sisältää runsaasti ravintoaineita ja fytoaineita, kuten flavonoideja ja eteerisiä öljyjä, sekä anti-inflammatorisia yhdisteitä, jotka voivat vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa kehoa

torjumaan infektioita. Pyhä basilika on adaptogeeni, mikä tarkoittaa,

että se auttaa kehoa sopeutumaan stressiin ja muuttuviin olosuhteisiin.


Talvella monet kokevat lisääntynyttä stressiä ja masentuneisuutta pimeyden takia, ja

pyhä basilika voi auttaa lieventämään näitä oireita. Pyhän basilikan tiedetään myös parantavan mielialaa ja vähentävän ahdistusta. Sen rauhoittava vaikutus voi auttaa stressin hallinnassa ja tukea mielen hyvinvointia talven pimeinä päivinä.


Black Stuff aineenvaihdunnan ja detoxin tukena

Black Stuff on koivu- ja pakuriuutteesta valmistettu polyfenoliyhdiste, joka hyödyntää puiden nerokkuutta. Elimistöllemme tarjoillaan mahdollisuus paikata sitä aukkoa, joka meillä on ruokavaliossa ja ruuansulatuksessa. Tietyt ympäristötekijät, hengitysilman epäpuhtaudet, prosessoidun ruuan mukana tulevat kemikaalit, lisä- ja säilöntäaineet sekä köyhtynyt maaperä, voivat altistaa meitä erilaisille terveyshaasteille. Black Stuffin sisältämät fulvomineraalit auttavat sitomaan vapaita radikaaleja, raskasmetalleja ja muita myrkkyjä kehossa toimien täten tehokkaana detoksifikaatioaineena.


Katso hauska videomme, jossa Black Stuffin maahantuoja Henkka Helskyaho kertoo lisää Bläkistä ja terveiden elämäntapojen merkityksestä.


Magnesium energia-aineenvaihduntaa tukemaan

Lihasten hyvinvointia ajatellen magnesium on ehdoton ykkönen. Tässä Wild Nutritionin Food-Grown® valmisteessa magnesium on erittäin hyvin imeytyvässä muodossa. Wild Nutritionin Food Grown®-ravintolisät ovat luonnollisista lähteistä peräisin ja luonnollisesti valmistettuja, jonka vuoksi keho tunnistaa ne ravintona ja imeytyminen on huippuluokkaa.


Katso aiheeseen liittyen: Johanna haastatteli Wild Nutritionin perustajaa, Henrietta Nortonia vuonna 2018 I love me -messuilla.


*LPG hoito ja tuotteet saatu



Tavataan myös somessa!




KoivuTV on viihteellinen hyvinvointiohjelma ja lifestylekonsepti. Julkaisemme inspiroivia hyvinvointiaiheisia podcasteja, kiinnostavia asiantuntijahaastatteluita ja julkisuuden henkilöiden vinkkejä hyvään oloon ja jaksamiseen.

KoivuTV:n tuottajana ja käsikirjoittajana toimii viulisti-näyttelijä Johanna Koivu. Johanna on myös teatteriohjaaja, esiintymis- ja karismavalmentaja, draaman opettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja LCF Life Coach® Master ja NLP Practitioner. Tutustu myös Johannan perustamaan Karisma Coaching® -valmennuskonseptiin!


Johannalla on käytössään 20-vuotinen kokemus kouluttamisesta ja mentoroinnista, tanssiterapeuttisten menetelmien ja ilmaisullisten tekniikoiden pohjalta kehitetty Kehollisen tunneilmaisun metodi sekä laaja holistinen terveystietämys (hyvinvointivaikuttaja ja -bloggari: Voi Hyvin -lehti ja Kotiliesi, funktionaalisen lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointigeenitestien tulkinnan koulutukset).

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page