top of page

Syntisen hyvä vegaaninen suklaamousse

Päivitetty: 8. jouluk. 2018

KoivuTV täyttää tänään vuoden ja sen kunniaksi laitetaan bileet pystyyn! Avuksi juhlajärjestelyihin riensi Aperidiivan Merja Naumanen, joka jakoi meille herkullisen suklaamousse-reseptinsä. Ilahduin erityisesti siitä, että tämä suussasulava ja kaunis herkku käy monelle allergikolle, sillä se on vegaaninen ja gluteeniton. Ruokarajoitteista huolimatta mausta ei tarvitse tinkiä!


Merja kertoo reseptistään näin:

Haluan tuotteideni näyttävän ja maistuvan eli niiden on oltava kauniita, tyylikkäitä, maukkaita ja herkullisia. KoivuTV:n syntymäpäivän juhlan kunniaksi olen lisännyt suklaamousseen vielä vähän likööriä, joten olkaa hyvä ja bon appetit!

Syntisen hyvä vegaaninen suklaamousse

Annoskoko: 4-5 jälkiruoka-annosta tai 15 kpl cocktail-kokoisia, pieniä annoksia


150 g maidotonta ja vegaanista tummaa suklaata

1 luomubanaani

1 kypsä avokado

1 dl kookoskermaa

1 tl vaniljasokeria

2 tl Cointrau-likööriä tai 1 tl appelsiininkukkavettä

1 tl hienoksi raastettua luomu appelsiininkuorta

ripaus suolankukkaa


Kuva: Gregory Sufa
Kuva: Gregory Sufa


Koristelu:

Kultaglitteriä. Esimerkiksi Rainbow dust Hologram Gold (Saatavilla leivontatarvikeliikkeistä)






1. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa. Jätä jäähtymään muun valmistelun ajaksi.

2. Sekoita keskenään joko sauvasekoittimella tai blenderissä viipaloitu banaani, avokado, kookoskerma ja vaniljasokeri. Lisää sileään seokseen sulatettu suklaa, likööri (tai appelsiininkukkavesi), appelsiininkuori ja suolankukka, sekoita kevyesti nuolijalla.

3. Laita seos pursotinpussiin. Jos sinulla on tylla, käytä pyöreä kärkistä tyllaa tai leikkaa pelkästään pursotinpussiin aukko. Pursota seos jälkiruoka-astioihin. Seos on melko löysää, joten voit myös kaataa sen ilman pursotusta nokallisesta kannusta jälkiruoka-astioihin.

4. Koristele suklaamousse halutessasi kultaglitterillä. Ota glitteriä hieman veitsen kärkeen ja ripottele moussen päälle tai käytä ripotteluun pientä pensseliä.

5. Anna jälkiruokien vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.


Reseptin tarjosi Merja Naumanen/ Aperidiiva @aperidiiva


PS Oletko jo huomannut KoivuTV:n somessa pyörivät kilpailut, joissa voit voittaa ihania hyvän olon palkintoja? Katso lisää: Facebook | Youtube | Instagram




 

Nyt on nostalgista! Tässä KoivuTV:n kautta aikojen ensimmäinen video, joka kuvattiin Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Videoon haluttiin musiikkivideomaista fiilistä sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jatka juhlafiilistä kanssamme tämän vauhdikkaan videon parissa!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page