top of page

Superantioksidantin jäljillä Ranskassa

Päivitetty: 29. lokak. 2023

Miltä Bordeaux näyttää 30 vuoden jälkeen? Mikä on superantioksidantti Pycnogenol ja missä on Euroopan laajin viljelty metsä? Entä miltä näyttää yli 2 miljoonaa hehtaaria mäntymetsää suoriin riveihin istutettuna? Pääsin Pycnogenolin matkassa syvälle rannikkomännyn alkulähteille.


Sain kutsun lähteä tutustumaan suomalaisten ja ruotsalaisten toimittajien seurueessa Bordeaux'in kaupunkiin, 2 tunnin ajomatkan päässä oleviin rannikkomäntyviljelmiin sekä Pycnogenoliuutetta valmistavaan tehtaaseen. Olin erityisen ilahtunut kutsusta siksi, että olen ollut Bordeauxissa au parina 90-luvulla, enkä ole käynyt kaupungissa sen jälkeen. Oikein sydämessä läikähti kun pääsin näkemään pitkästä aikaa tuttuja maisemia. Pikkuhiljaa alkoi mieleen palautua paikkoja ja muistikuvia eri puolilta kaupunkia. Paljon oli tuttua, muuttumatonta näkymää eikä 1700-luvun keskustassa näkynyt juurikaan muuta uudistumista kuin ultramoderni raitiovaunu. Tämä siitä syystä että Bordeaux on Unescon maailmanperintökohde.Ranskan lounaisosassa, Garonne-joen varrella sijaitseva Bordeaux on tunnettu eleganteista rakennuksista, kukoistavasta kulttuurista ja maailmanluokan viinitarhoista. Alla oleva vasemmanpuoleinen kuva on otettu Bordeaux–Mérignac lentokentältä. Viiniköynnöksiä kasvaa jopa lentokentän pihalla kahvilan ulkopöytien vieressä!Pycnogenolin lähteillä

Bordeauxin ja Biarritzin välisellä rannikolla sijaitseva rannikkomäntymetsä on perustettu jo 1800-luvulla. Metsä istutettiin alunperin siitä syystä, että saataisiin Atlantin rannikon valtavat hiekkadyynit pysymään kurissa. Näitä metsiä, jossa kasvaa pelkkää mäntyä, ei ole koskaan lannoitettu tai käsitelty torjunta-aineilla.


Mäntyjä on silmänkantamattomiin kauniissa riveissä, minne tahansa käännyt. Metsässä on voimakas männyn tuoksu, niin kuin arvata saattaa, ja ilma on raikasta ja sitä on hyvä hengittää.


Erityistä mäntyjen käyttöönottoprosessissa on se nopeus, jolla kaadettu puuaines saatetaan jatkojalostukseen. Kun puu on kaadettu, se on 24 h sisällä sahalla kuorittuna, joten homeet ja hiivat eivät pääse vahingoittamaan herkkää kuoriainesta.


Katso video:


Miksi Pycnogenol on saanut niin paljon huomiota terveyden ja hyvinvoinnin maailmassa?


Rannikkomännynkuoriuutteesta valmistetut tuotteet on alunperin luotu lääkkeeksi laskimoverenkierron häiriöihin, jonka jälkeen tälle antiksidanttirikkaalle ainesosalle on löytynyt lukuisia muitakin käyttöalueilta. Esimerkiksi Pohjoismaissa Pycnogenol on vapautettu ravintolisäksi, jota valmistetaan farmaseuttisen standardin mukaan. Bio-Pycnogenolin yksi tärkeistä ominaisuuksista on sen kollageenia voimistava vaikutus. Kollageenin kimmoisuuden palaututuminen voi ehkäistä nesteen tihkumisen verenkierrosta kudoksiin. Nesteen tihkuminen kudoksiin synnyttää turvotusta. Tästä syystä käytän Pycnogenolia aina tehostetusti lentomatkoilla. Bio-Pycnogenolilla on monia muitakin terveyttä edistäviä vaikutuksia ja se on vahva antioksidantti. Jos Pycnogenolista tehdyt tutkimukset kiinnostavat, niin kannattaa suunnata huomio tietokanta Pubmediin, jossa niitä on yli 500.


Johanna ja kamera -sarjassamme Johanna Koivu tutustuu erilaisiin kaupunkikulttuurin tapahtumiin ja ilmiöihin.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Kuulen mielelläni ajatuksiasi tästä postauksesta! Olisi myös mukava tavata somessa:❤ Johanna


KoivuTV on viihteellinen hyvinvointiohjelma ja lifestyle-konsepti. Julkaisemme inspiroivia hyvinvointiaiheisia podcasteja, kiinnostavia asiantuntijahaastatteluita ja julkisuuden henkilöiden vinkkejä hyvään oloon ja jaksamiseen.KoivuTV:n tuottajana ja käsikirjoittajana toimii viulisti-näyttelijä Johanna Koivu. Johanna on myös teatteriohjaaja, esiintymis- ja karismavalmentaja, draaman opettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja LCF Life Coach® Master ja NLP Practitioner. Tutustu myös Johannan perustamaan Karisma Coaching® -konseptiin.


Johannalla on käytössään 20-vuotinen kokemus kouluttamisesta ja mentoroinnista, tanssiterapeuttisten menetelmien ja ilmaisullisten tekniikoiden pohjalta kehitetty Kehollisen tunneilmaisun metodi sekä laaja holistinen terveystietämys (hyvinvointivaikuttaja ja -bloggari: Voi Hyvin -lehti ja Kotiliesi, funktionaalisen lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointigeenitestien tulkinnan koulutukset).0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page