top of page

Kosmetiikan vaikutukset elimistöön ja ympäristöön - luontoyhteys toimii ihon kautta

Päivitetty: 13. lokak. 2020

Ajatellaan, että on yksilön oma valinta, mitä iholleen laittaa. Laajemmassa kuvassa ja erityisesti luonnon ekosysteemin kannalta asia ei ole kuitenkaan ihan näin mutkaton. KoivuTV Podcastissa ihonhoidon asiantuntijana on estenomi Maria Varon, jonka kanssa keskustelemme kosmetiikan kemikaalien vaikutuksesta hyvinvointiin ja luontoon sekä ihon merkityksestä ulkomaailman ja sisäisen maailman välisenä rajapintana. Haastattelussamme Maria kertoo myös, kuinka hän pääsi eroon vuosien allergia- ja kortisonilääkekierteestä.Estenomi Maria Varon on työskennellyt kosmetiikan parissa vuodesta 2007. Hän on työskennellyt monien kosmetiikkabrändien kanssa kouluttajana ja asiantuntijana. Maria on toiminut myös Pro luonnonkosmetiikka ry:ssä sekä konsultoinut ihonhoitoon liittyvissä asioissa toimittajia ja bloggareita. Marialla on myös oma Life With Artists -podcast, jonka sisäilma-asioita käsittelevässä jaksossa Johanna vieraili kesäkuussa 2019. Marialta ilmestyi syksyllä 2020 esikoiskirja nimeltään Elävä Iho.Mistä olisi hyvä olla tietoinen aurinkosuojaa valitessa?


Aurinkosuojia on sekä fysikaalisilla että kemiallisilla filttereillä. Kemiallisten filttereiden puolesta puhuu niiden käyttömukavuus ja ohut koostumus. Fysikaaliset aurinkosuojat ovat usein koostumukseltaan paksumpia ja saattavat näkyä ihon pinnalla, joskin niiden käyttömukavuus on parantunut huomattavasti viime vuosina. Ohuen koostumuksensa ja erilaisen toimintamekanisminsa vuoksi kemialliset filtterit imeytyvät syvemmälle ihoon, ja jonkin verran mahdollisesti myös elimistöön.


Kemiallisilla aurinkosuojilla voi olla pieninäkin annoksina merkittäviä hormonihäirikkövaikutuksia: niillä voi olla haitallisia vaikutuksia kilpirauhasen toimintaan, lisääntymiskykyyn ja ne voivat edesauttaa hormonitoimintaa häiritseviä sairauksia syntymistä.


Nämä kemikaalit päätyvät lopulta uimisen ja suihkun kautta järviin ja vesistöihin.

Ongelmallista on, että koska kyseisiä kemikaaleja on vaikea poistaa jätevedestä, tunnistaa ja filtteröidä, ne päätyvät lopulta juomaveteen. Koska olemme symbioosissa meitä ympäröivän luonnon kanssa, on tärkeää huomioida kosmetiikan vaikutukset eettisesti kestävältä kannalta.


Katso haastattelun tiiserivideo:


Rosacea ja atooppinen ihonhoito kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta


Juttelimme Marian kanssa myös monille suomalaisille tutuista iho-ongelmista ja niiden hoidosta. Esimerkiksi nostettiin rosacean ja atooppisen ihottuman hoito.


Maria kertoi, että atooppisessa ihonhoidossa on tärkeää välttää voimakkaasti stimuloivia tuotteita. Talviajan hoidossa tulisi kiinnittä huomiota ilmankosteuteen oireilua lievittämään. Merkittävässä roolissa on hermoston rauhoittaminen ja samalla ihon rauhoittaminen.Koska kotikonstit eivät välttämättä aina riitä, Maria kannustaa rosacean ja atopian hoidossa omaksumaan uudenlaisen asenteen ja sitoutumisen ihonhoitorutiiniin. Ammattitaitoisen kosmetologin, itselle sopivien tuotteiden ja oikeanlaisen ravinnon avulla on mahdollista saada melko nopeastikin tuloksia. Kun suolisto ja keho laitetaan tasapainoon, voi iloisen sivuvaikutuksena huomata, että muutkin vaivat saattavat hävitä.Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan Koivu Podcastista!


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

 


Seuraa KoivuTV:n ohjelmia myös some-kanavissamme: Facebook | Youtube | Instagram

KoivuTV on viihteellinen hyvinvointiohjelma ja lifestylekonsepti. Julkaisemme inspiroivia hyvinvointiaiheisia podcasteja, kiinnostavia asiantuntijahaastatteluita ja julkisuuden henkilöiden vinkkejä hyvään oloon ja jaksamiseen.


KoivuTV:n tuottajana ja käsikirjoittajana toimii viulisti-näyttelijä Johanna Koivu. Johanna on myös teatteriohjaaja, esiintymisvalmentaja, draamaopettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja LCF Life Coach® ja NLP Practitioner®. Lisäksi Johanna on ollut hyvinvointibloggarina Kotiliedessä ja Voi Hyvin - lehdessä. Katso myös Johannan Karisma Coaching® -valmentajasivut!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page