top of page

Ketogeeninen dietti ei sovi kaikille, toteaa funktionaalisen lääketieteen asiantuntija Maili Lepola

Päivitetty: 14. maalisk. 2020

Ketogeeninen ruokavalio puhututtaa laajasti. Ketoosin sanotaan olevan kehon luonnollinen, aineenvaihdunnallinen tila, mutta sopiiko se silti kaikille? Funktionaalisen lääketieteen ja genetiikan asiantuntija Maili Lepola kertoo, kenelle ketogeeninen ruokavalio luontaisesti soveltuu.Ketogeeninen ruokavalio on joillekin erinomainen juttu, Maili Lepola toteaa. Erilaisissa terveyshaasteissa se toimii erittäin hyvin ikäänkuin resetointinappulana: saadaan pysäytettyä vanhat huonot tavat sekä aineenvaihduntareitit. Joillekin se sopii pidemmän ajan käyttää ja joillekin tuottaa enemmän haastetta, jolloin lyhytaikaisempi on parempi.


Jos ajatellaan geneettistä taustaa, niin suomalaisillakin on aika isoja geneettisiä vaihteluita.


Meillä on aikalailla eroja siinä, miten kunkin elimistö - mitokondriot ja solut - pystyy hyödyntämään rasvoja ja hiilihydraatteja. Jotkut tarvitsevat enemmän hiilihydraatteja, jotta energiantuotanto toimii paremmin. Joillekin taas energian saanti rasvoista toimii luontaisesti paremmin.

Oman haasteensa tuo se, että ruokavalio voi olla vaivalloinen ylläpitää, sillä siinä on hyvin paljon rajoitteita. Maili lisää kuitenkin, että kuka tahansa voi sitä hetkellisesti ainakin kokeilla sitten ja siten katsoa, pystyykö sitä opettelemaan ja harjoittamaan.


Katso Maili Lepolan haastattelu:Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Onko sinulle väsymystä tai epämääräisiä oireita, johon ei löydy apua?

Seuraa KoivuTV:n ohjelmia myös some-kanavissamme:

Facebook | Youtube | Instagram

KoivuTV on viihteellinen hyvinvointiohjelma ja lifestylekonsepti. Julkaisemme inspiroivia hyvinvointiaiheisia podcasteja, kiinnostavia asiantuntijahaastatteluita ja julkisuuden henkilöiden vinkkejä hyvään oloon ja jaksamiseen.

KoivuTV:n tuottajana ja käsikirjoittajana toimii viulisti-näyttelijä Johanna Koivu. Johanna on myös teatteriohjaaja, esiintymisvalmentaja, draamaopettaja, tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja LCF Life Coach® ja NLP Practitioner. Katso myös Johannan Karisma Coaching® -valmentajasivut!


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page