top of page

Mitä voit tehdä unelmasi eteen jo tänään?

Päivitetty: 3. lokak. 2019

Mistä sinä unelmoit? Paremmasta parisuhteesta, auringonvalosta marraskuisena aamuna tai hyvin nukutuista öistä? Kaipaatko kenties helpotusta arkeen, pienempää työtaakkaa tai lisää omaa aikaa?

Unelmoidessaan ihminen on vapaassa, onnellisessa ja rennossa tilassa. Olotilassa, jossa kaikki on mahdollista. Haaveillessaan ihminen ikäänkuin luo elämäänsä uudelleen. Kun mieli saa vaeltaa vapaasti, nostaa se samalla esille asioita, joita ei ehkä muuten tulisi ajatelleeksi. Näitä merkkejä kannattaa kuunnella. Ne voivat ovat tärkeitä vihjeitä siitä, miten tuoda merkityksellisiä asioita omaan elämään.


Ajattelen, että haaveilu on tärkeää, vaikka elämästä ei kokisikaan puuttuvan mitään. Uskon unelmien antavan meille vihjeitä siitä, kuljemmeko elämässämme oikeaan suuntaan. Välillä on hyödyllistä laatia oman elämän check list ja siten tarkastaa, elämmekö arvojemme mukaisesti. Koska unelmat kertovat meille asioista, joita kaipaamme ja joita meiltä puuttuu, haastavat ne positiivisella tavalla tarkastamaan kurssimme suuntaa.

Unelmointi nähdään usein työnteon vastakohtana. Yhteiskuntakelpoinen kansalainen ei tuhlaa aikaansa laiskotteluun ja tuottamattomaan, tyhjänpäiväiseen, olemiseen. Taivaanrannan maalaamiseen ja vetelehtimiseen. Silti yhteiskunnassamme elää samanaikaisesti vahva nostalginen kaipuu jostain paremmasta. Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa, missä onnen kaukorantaan laine liplattaa. Tämän ajatusmallin mukaan unelmat ovat vain kaukaisia haavekuvia, joiden ei kuulukaan toteutua. Parempi elämä on ehkä liian kaukana saavutettavaksi, joten siitä haaveillaan vain laulun sanoissa.

Mutta entä jos voisitkin saada sen, mistä haaveilet. Olisitko valmis siihen muutokseen, jonka unelman toteutuminen toisi elämääsi? Unelmoisitko silloin kenties toisin?


Tuulentupien rakentamiseen liittyy vahvasti odottaminen. Sitten kun lapset ovat isoja, voin ottaa aikaa itselleni. Sitten kun olen eläkkeellä, muutan Espanjaan lämpöön. Sitten kun saan unelmatyöni, olen onnellinen. Voisitko ajatella, että saisit osan haaveestasi toteutettua jo nyt? Olisiko sinun esimerkiksi mahdollista saada lisää aikaa itsellesi jo tänään karsimalla aikasyöppöjä ja priorisoimalla ajankäyttöäsi? Entä jos voisit olla onnellinen jo nyt?


Sen sijaan, että keskityt miettimään, mitä elämästäsi puuttuu, kannattaisi suunnata ajatukset siihen, mitä voit tehdä unelmasi eteen jo tänään. Pienikin teko on arvokas, kun suunta on oikea.

Aarrekartan laatiminen on helppo tapa aloittaa unelmien kartoitus. Unelmien konkretisoituminen ispiroivien kuvien ja tekstien avulla antaa uutta näkökulmaa tulevaisuuden rakentamiseen. Vetovoimaiset tavoitteet valmistavat henkiselle muutokselle. Kun analyyttisen ajattelun siirtää hetkeksi syrjään ja heittäytyy positiivisten tulevaisuudenkuvien vietäväksi, saattaa yllättyä siitä, mitä intuitiolla on kerrottavana. Kannattaa kokeilla!


Jos koet, että unelma tuntuu liian suurelta saavutettavaksi, voit jakaa sen osatavoitteisiin. Kun edetään tarpeeksi pienin askelin, ei urakka tunnukaan enää niin kaukaiselta. Kokonaisia portaita ei tarvitse kulkea yhdellä harppauksella, yksi askel kerrallaan riittää. Selkeän suunnitelman laatiminen luo myös uskoa ja luottamusta siihen, että unelma on toteutettavissa - ja saatat huomata, että se ei kohta olekaan enää pelkkä päiväuni!


Uutta kohti!

<3 Johanna

Olisi mukava, jos seuraisit myös some-kanaviamme:


 

Haluaisitko lukea lisää vastaavanlaisia artikkeleita?
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page