Koe anteeksiannon voima - opettele terveytesi tähden päästämään irti

Päivitetty: 10. touko 2019

Haluatko kokea todellista vapautta elämässäsi? Anteeksiannossa eläminen on yksi voimakkaimmista elämän strategioista, jonka avulla voit kokea vapautta, luovuutta, rauhaa ja elämäniloa aina uusiutuvalla tasolla.

Ihmissuhteet ovat alue elämässämme, jossa koemme eniten haavoittuvuutta.


Pieni lapsi luottaa ja rakastaa pyyteettömästi, kunnes häneen sattuu tarpeeksi monta kertaa. Jossain vaiheessa matkallaan kohti aikuisuutta lapsi oppii, että on parempi yrittää suojata itseään kivulta.


Olemme syntyneet luomaan ja rakastamaan. Tästä syystä terveiden rajojen asettaminen on tärkeää. Terveet rajat osoittavat selkeästi, missä minun vastuualueeni loppuvat ja toisen alkavat. Terveet rajat sallivat myös rakkauden ja anteeksiannon virtaavan vapaasti.


Rajat merkitsevät vastuuta ja omistamista. On omalla vastuullamme asettaa fyysiset, emotionaaliset ja henkiset rajamme. Olemme vastuussa omista tunteistamme, asenteistamme, sanoistamme, käytöksestämme ja valinnoistamme.

Kun tiedän, mikä kuuluu vastuulleni, tiedän myös, mikä EI kuulu vastuulleni. En ole vastuussa toisista ihmisistä, vaikka olenkin vastuussa siitä, miten hoidan vastuuni itsestäni heitä kohtaan.

Anteeksianto on yksi tärkeimmistä työkaluista, joiden avulla rajat voivat pysyä terveinä ja toimivina. Tämän vuoksi on tärkeää katsoa, mitä anteeksianto todellisuudessa tarkoittaa.

Monet tutkimukset osoittavat, miten valtava merkitys anteeksiannolla on meidän hyvinvointiimme ja terveyteemme. Meillä on vain rajallinen määrä tahdonvoimaa ja energiaa. Kun käytämme voimavarojamme oikein, voimme kasvattaa niiden määrää. Jos taas käytämme niitä huolimattomasti, ne loppuvat helposti kesken.


Toisin sanoen: meillä ei ole tarpeeksi energiaa ja tahdonvoimaa pitääksemme kiinni menneisyydestä ja samalla elää tässä hetkessä, kohti toivorikasta tulevaisuutta ojentautuen. Koska meidät on luotu rakastamaan, rakkauden pidättäminen ja anteeksiantamattomuus vievät valtavasti energiaa ja tahdonvoimaa. Luovuutemme on riippuvainen energian vapaasta virtauksesta.


Kun pidätämme jotakin, elämän luonnollinen virtaus pysähtyy. Tätä voidaan verrata hengityksen pidättämiseen. Hetken päästä alamme tukehtua. Aivan kuten hengityksen pidättäminen, rakkauden ja anteeksiannon pidättäminen ei ole luonnollista. Se on opittua käyttäytymistä. Lapset ja eläimet antavat automaattisesti anteeksi.


Jos potkaiset koiraa ja näet saman koiran kahden vuoden päästä, on mahdollista, että se hyökkää kimppuusi. Erona ihmisiin on se, että koira ei ole suunnitellut kahta kulunutta vuotta, miten se tulee satuttamaan sinua.


Anteeksiantamattomuus ei ole tehokas ase ihmisiä vastaan, jotka ovat satuttaneet meitä.

Ei ole merkitystä, miten pahasti meitä on satutettu. Se kipu ei ole mitään sen rinnalla, mitä aiheutamme itsellemme pidättämällä anteeksiantoa.

Anteeksiantamattomuus on tila, jossa sielumme jää kiinni kipuun, eikä pysty päästämään irti. Meidät on viritetty rakkauteen, mutta kuten muilla elämänalueillakin, meidät on luotu kasvamaan myös rakkaudessa kohtaamiemme haasteiden välityksellä.


Pidättämällä anteeksiantoa menetämme omien tunteidemme hallinnan. Luovutamme vallan vapaaehtoisesti meitä satuttaneelle ihmiselle. Se on kuin antaisimme ilmastointilaitteemme kaukosäätimen meitä loukanneelle henkilölle. Istumme kotona odottaen toista henkilöä säätämään lämpötilaa.


Yksi huolestuttavimmista seikoista anteeksiantamattomuudessa on se, että altistumme silloin helposti satuttamaan toisia samoin tavoin, kuin meitä on satutettu. Monet seksuaalirikosten suorittajista esimerkiksi ovat olleet itse samojen rikosten uhreja lapsena.


Mitä ikinä vastustamme, se vastustaa meitä. Paradoksaalista elämässä on se, että mitä enemmän pidätämme anteeksiantoa muita kohtaan, sitä vähemmän pystymme antamaan anteeksi itsellemme.


Kun luulemme rankaisevamme muita, rankaisemmekin itseämme.

Anteeksianto sanoo, että mitä ikinä tapahtuikaan, se on nyt ohitse ja voit jatkaa elämääsi. Se vapauttaa kätesi ottamaan vastaan. Anteeksiantamattomuus on kuin nyrkissä olevat kädet: mitään ei pääse sisä