top of page

Tavoitteletko kuuta taivaalta? Sinä voit saada sen!

Päivitetty: 13. maalisk. 2018

Vuosi vaihtui, mutta muuttuiko mikään? "Pieni askel on lyhyt ja tuntuu helpolta. Niin helpolta, että niitä voi ottaa monta peräkkäin. Mitä seuraa, kun ottaa monta pientä askelta peräkkäin?"Oman kokemukseni mukaan silloin isotkin asiat tulevat mahdollisiksi, joskus jopa suoranaiset ihmeet. Niinpä henkilökohtainen voimalauseeni tätä nykyä kuuluukin: Pienet ihmeet saavat suuria muutoksia.

Näillä sanoilla alkaa Maaretta Tukiaisen Hyvän Mielen Vuosi -kirja. Näissä sanoissa kiteytyy jotain hyvin olennaista. Vuoden vaihtumiseen kuuluu olennaisesti lupausten tekeminen ja muutoksen mahdollisuus. Usein ajatellaan, että vuoden vaihtuessa elämän tulisi muuttua jotenkin radikaalisti. Tehdään isoja lupauksia ja petytään, jos ne eivät toteutuneetkaan ja jos arki näyttääkin ihan samalta kuin ennen. Kilot eivät karisseetkaan, työstressi ei helpottanutkaan ja puolisokin näyttää ihan samalta kuin ennen.Mitä sitten tehdä, että muutos olisi mahdollista ja ennenkaikkea pysyvää?

Baby steps, baby steps! Aloita pienin askelin ja etsi elämään asioita, jotka tukevat pyrkimyksiäsi kohti unelmia. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka tukevat tavoitteitasi ja jakavat samanlaisen maailmankuvan kuin itselläsi. Pikkuhiljaa saatat huomata, että muutosta on tapahtunut. Se on ehkä tullut vaivihkaa, melkeinpä salaa. Mutta se on tullut!


Motivaattoreita tarvitaan matkan varrella ja siksi julkaisimmekin haastattelun ihanasta ja inspiroivasta Maaretta Tukiaisesta. Videollamme hän kertoo helppoja ja kaikille sopivia vinkkejä arjen pieniin muutoksiin.


Itselläni kirja ja kortit ovat päivittäisessä käytössä luomassa positiivista virettä, antamassa ajattelulle lisää tilaa ja tuuppaamassa eteenpäin silloin, kun arki takkuaa.


Mitä sitten itse toivon vuodelle 2018?

Mielenrauhaa. Rauhoittumista ja hetkeen pysähtymistä. Arjen sietokykyä. 16 vuotta keikkaelämä on muovannut aivojani elämyshakuiseen suuntaan niin vahvasti, että välillä perusarki tuntuu hajoittavan pään.


Ja jos vielä yhden toiveen saisin, niin haluaisin mielen joustavuutta ottaa elämä vastaan sellaisena kuin se on eikä sellaisena kuin sen haluaisi.

Miten pyrin näitä asioita kohti? Uskon, että kaikkia edellä mainittuja aiheita tulen työstämään vielä pitkään. Vaikka kuinka olisi tahtoa muutokseen, mieli pyrkii silti kulkemaan tuttuja reittejä ja tutut ajatusmallit pitävät paketin - ainakin näennäisesti - kasassa. Treenaamisen säännöllisyys on tärkeää, kun jumpataan mielestä joustavaa. Eihän sitä sixpackiäkään kasvateta yhdellä salikäynnillä, samoin on mielen kanssa. Tätä yritän itselleni muistuttaa, jos huomaan taas kerran lankeavani samaan, tuttuun ja kahlitsevaan ajatusmalliin.


Ai niin, yhtä vielä toivoisin.Armollisuutta itseä kohtaan. Kaikissa näissä pyrkimyksissä loppuviimein on hyvä oppia antamaan itselleen anteeksi oma vajavaisuutensa.

Kiitos kun kuljet matkaa kanssamme <3 Inspiroivaa vuotta 2018!


Jos tykkäsit sisällöstämme, kerro se myös muille! Tykkää Facebook-sivuistamme ja seuraa Instagramiamme. Voit myös helposti ja nopeasti - vain yhdellä klikkauksella - tilata Youtube-kanavamme, niin saat ensimmäisenä kaikki julkaisumme suoraan sähköpostiisi. Me KoivuTV-tiimissä iloitsemme jokaisesta uudesta seuraajasta.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page