top of page

Käytätkö energiasi sinulle tärkeisiin asioihin?

Forest Trees

Meillä kaikilla on rajattu määrä energiaa. Toisilla tuntuu olevan sitä enemmän kuin toisilla. Miksi jotkut näyttävät saavan yhden päivän aikana tehtyä enemmän kuin muut viikossa? Mistä tämä johtuu? 

Yksi syy voi löytyä priorisoinnista. Kun kaikkeen ei ole aikaa, on tekemisiään pakko arvottaa ja karsia.

 

Toinen syy voi löytyä tekemisen mielekkyydestä. Mielekkäältä tuntuvat tehtävät motivoivat ja innostavat jatkamaan. Kun tekeminen tuntuu mukavalta, tehtävä sitouttaa ja tuloskin usein paranee.

 

Kuinka sitten erottaa tärkeät tehtävät vähemmän tärkeistä? Entä miten työtehtäviin saisi lisää mielekkyyttä?

 

Herättelen sinua nyt miettimään tilannettasi Energialaatikko-harjoituksen kautta. Harjoitusta varten tarvitset kynän ja paperia. Aikaa tähän menee vain muutama minuutti.

Laptop & Coffee

1. Ota rauhallinen hetki itsellesi. Mieti jokin konkreettinen asia, johon haluaisit selkeyttä ja kirjoita se otsikoksi. Aihe voi olla esimerkiksi: 

  • Haluaisin saada enemmän aikaan

  • Toivoisin saavani lisää energiaa tuovia asioita itselleni 

  • Haluaisin selkeyttä vapaa-ajan ja työn välille

 

2. Piirrä sitten neliö paperille. Neliö edustaa 100% ajastasi. Vedä viiva neliön sisään ja jaa neliö kahteen osaan sen mukaan, kuinka paljon sinulta kuluu aikaa energiaa vievien asioiden tekemiseen ja kuinka paljon sinulla on energiaa tuovia asioita. Plussat ja miinukset.  Kirjoita prosenttiluvut osioiden sisälle.

 

3. Mieti seuraavaksi, millainen olisi tavoitetilanteesi. Kuinka paljon energiaa tuovia asioita tulisi olla elämässäsi suhteessa energiaa vieviin.

Piirrä toinen neliö, joka edustaa tätä tavoitetilannetta. Vedä taas viiva osioiden välille ja merkitse osioiden luvut prosentteina.

 

4. Vertaile osioita.

  • Miltä sinusta tuntuu, kun katsot ajankäyttöäsi?

  • Haluaisitko, että energiaa tuovia asioita olisi elämässäsi enemmän?

  • Jotta näin olisi, mitä konkreettista voisit tehdä asian eteen?

 

5. Kirjoita ylös mieleesi nousevat asiat. Älä analysoi liikaa vaan anna intuitiosi puhua. Ajatuksia saattaa nousta päivän aikana, kun mieli käsittelee rauhassa tehtävää. Kirjoita nekin ylös.

 

Jätetään nämä ajatukset päivän ajaksi hautumaan. Huomenna jatkamme harjoitusta ja käsittelemme aihetta syvemmin, niin saat harjoituksesta mahdollisimman paljon irti!

Tämä  harjoitus on julkaistu Valmentamon luvalla.

Energistä päivää sinulle, huomenna jatketaan!

Johanna

PS Luitko jo eilisen uutiskirjeemme? Siinä kerroin, kuinka voit helpolla tavalla lisätä kasvisten ja vihannesten syöntiä. Mukana kiva ruokaohje.

lisää inspiraatiota päivääsi:

Underwater Dive

Oletko valmis kyseenalaistamaan kaiken, mihin uskot? Oletko valmis murtamaan sääntöjä, joiden mukaan elät?

Warm Up on the Beach

Mitä muuta tarvitaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuin palauttavaa unta? Entä miksi palautumiseen kannattaa panostaa?

Coconut Delight

Suoliston kuntoon panostaminen on hyvä terveysvakuutus.

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page