top of page
Koivu_tv_logo_19122017_1920x1080.png

Syötkö sinäkin liian vähän vihreää?

Green Goodness

Tunnustan, minusta kasvisten ja vihannesten syöminen on tylsää. En ole mikään salaatinsyöjä, sillä en vain yksinkertaisesti pidä sen rakenteesta ja mausta. En koskaan valitse lounaslistalta kevyttä ja terveellistä salaattia, sillä en yksinkertaisesti täyty siitä. Kehoni vaatii lämmintä, täyteläistä ruokaa, erityisesti talvisin. Haluan silti syödä monipuolisesti ja kehoani ravitsevasti. 

Miksi värejä tarvitaan?

Maili Lepola kertoo haastattelussamme, että pelkän vihreän syöminen ei itse asiassa riitä. Päivittäin tulisi nimittäin syödä kaikkia sateenkaaren värejä: keltaista, oranssia, ruskeaa, violettia, sinistä, valkoista, punaista ja vihreää. Mailin mukaan tummanvihreästä, violetista ja sinisestä väristä on suomalaisilla eniten puutteita. Ja jos väreistä ja ravintoarvoista puhutaan vielä hetki, niin ei ole myöskään yhdentekevää, millaisia sävyjä valitsee. Erityisesti salaattien suhteen kannattaa tuijottaa sävyä: vaalea, ravintoköyhä jäävuorisalaatti tai kiinankaali kannattaa vaihtaa tummempaan sisarukseen: tammenlehtisalaattiin tai vaikkapa lehtikaaliin. 

 

Mikä ratkaisuksi?

Ratkaisuni on juoda salaatti. Mikä voisi olla helpompaa kuin surrauttaa tehosekoittimeen kaikki tylsät ainekset ja tuunata makua miellyttävämpään suuntaan esimerkiksi omenalla, päärynällä tai kermaisella avocadolla. Joukkoon voi heittää mukaan myös ravitsevia ja vatsan toimintaa tukevia yrttejä. Ehkäpä huomaat jopa, että ruuansulatuksen parantuessa turvotus vähenee ja raajat tuntuvat keveämmiltä! Ruuansulatuksesta ja suoliston kunnon tutkimisesta voit lukea lisää Kaarina Krogeruksen haastattelusta.

 

Salaatin juomisessa on myös se etu, että rakenteet ja maut sekoittuvat. Tässä on se hyvä puoli, että siten tulesyötyä myös määrällisesti enemmän. Salaateissa tumma väri tarkoittaa usein voimakasta makua, mutta sekoittuessaan muiden ainesten kanssa, saat ne menemään helpommin alas. Oiva vinkki myös lapsiperheille!

 

Voit myös käyttää hyväksesi illalliselta jääneet parsakaalit tai kukkakaalit, joita on tylsä syödä uudelleen lämmitettyinä. Tehosekoittimeen vaan ja muiden sekaan!

Healthy Green Smoothies
Tässä suosikkireseptini, jota voit vapaasti tuunata haluamaasi suuntaan:

 

Puhdistava vihersmoothie (1-2 annosta)

 

1,5 ruukkua tummanvihreää salaattia

1 kourallinen baby pinaattia tai lehtikaalia

2 avocadoa

1 kurkku

1 päärynä

1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

3 dl omenamehua

Tuoretta minttua

Vettä tarvittaessa

1. Huuhtele salaatti ja kurkku. 

2. Voit ryöpätä pinaatin ja lehtikaalin lävikössä kaatamalla kiehuvaa vettä päälle. Anna jäähtyä.

3. Kuori päärynä ja inkivääri. Paloittele.

4. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja lisää tarvittaessa vettä sen verran, että ainekset soseutuvat helposti ja rakenne on sinulle mieluisa.

5. Nautiskele ja muista pureskella!

Energistä päivää sinulle!

Terkuin, Johanna

huomisessa uutiskirjeessä:

Käytätkö energiasi sinulle tärkeisiin asioihin?

Lake

lisää inspiraatiota päivääsi:

Underwater Dive

Jokainen ihminen haluaa olla onnellinen. Mitä jos onnellisuus onkin opittavissa? Entä jos onnellisuus ei olekaan päämäärä, vaan koko matkan tarkoitus?

Warm Up on the Beach

KoivuTV:n Johanna vietti päivän Aira Samulinin kanssa. Videolta voit katsoa ja kokea Airan uskomattoman energian ja elämänilon.

Coconut Delight

Jos äiti syö raskauden aikana huonosti, se voi vaikuttaa lapseen. Jenni Levävaara kertoo, kuinka tuleva äiti voi luoda sikiölle parhaan mahdollisen elinympäristön

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page