top of page

Miltä tuntuu iilimadon ensipuraisu?

Päivitetty: 13. maalisk. 2018

USKALTAISITKO KOKEILLA? KoivuTV:n tuotantoyhtiön Tuotantotalo Samuusin vastaava tuottaja Antti Liinpää haastatteli ohjelman juontaja-käsikirjoittajaa Johanna Koivua. Antti kysyi Johannalta muutamia kysymyksiä ohjelman eri osioihin liittyen ja koostimme vastaukset yhteen. KoivuTV lupaa suoraa puhetta terveydestä ja hyvinvoinnista. Mitä se käytännössä tarkoittaa?Ensinnäkin, se tarkoittaa sitä, että emme ole jonkin tietyn suuntauksen orjia. Tutkimme laajasti erilaisia vaihtoehtoja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tutustumme sekä tavallisuudesta poikkeaviin hoitomuotoihin että nostamme esiin hyväksi havaittuja klassikoita. Esittelemme näkökulmia ja tarinoita, jotka hätkähdyttävät ja kyseenalaistavat aikaisemmat käsitykset ja haastavat uudenlaiseen ajatteluun. Ohjelma mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea oman terveyden eteen voi tehdä!

Miltä tuntuu iilimadon ensipuraisu?

Haasteosiossa haastan ennenkaikkea ensin itseni! Tämä tapahtuu kokeilemalla jotain uutta hoitomuotoa, joka ei ihan ensimmäisenä olisi tullut katsojan mieleen. Ensimmäisessä jaksossa kokeilin hirudo -eli iilimatoterapiaa. Iilimatoja on perinteisesti Suomessakin käytetty kansanlääkinnässä erilaisten vaivojen hoidossa, mutta nykyään ne ovat luonnossa kuolleet sukupuuttoon. Tästä syystä Irina Kondratjevan tekemässä hoidossa käytettävät pikkutyypit ovat laboratoriossa kasvatettuja.

Oli muuten aika vinkeä olo, kun madot kiinnittyivät ja alkoivat imeä vertani. Sitä tunnetta on hankala kuvata, se täytyy kokea! Sen verran voin sanoa, että etukäteen kyllä hikoilutti ja toisen kerran, kun näin madot purkissa. Etukäteen olin päättänyt, että tutkisin matoja tarkemmin vasta hoidon jälkeen. Joten pidin silmäni kiinni, kun näitä pikku parantajia aseteltiin vatsalleni, mutta kun ne alkoivat purra napaani ja imeä vertani, oli vain kertakaikkiaan pakko kurkata. Mutta ei olisi kannattanut!

Matojen näkeminen kehollani ei nimittäin auttanut lievästi etovaa oloani yhtään. Fiilis oli vähän samanlainen kuin katsoessa jotain jännittävää elokuvaa - ennen elokuvan alkua sitä päättää, että sulkee silmänsä heti, kun käy niin jännittäväksi, että yöunet ovat vaarassa, mutta elokuvan edetessä kliimaksiinsa sitä kuitenkin antaa uteliaisuudelle vallan ja raottaa silmiään juuri pahimmassa kohdassa. Huh!


Vieras-osiossa KoivuTV esittelelee osaamisestaan ja tekemisistään tunnettuja julkisuuden henkilöitä. Kokeilit AntiGravityä laulaja Irinan kanssa. Kerroit, että se oli niin vauhdikasta, että sisäelimetkin tuntuivat asettuvan ihan uusille paikoille.


AntiGravity-tunnilla oli tosi hauskaa ja tehon tunsi heti ensimetreillä! Tunti oli fyysisesti melko haastava, mutta eniten jouduin tekemään oman pääni kanssa töitä. Uskallusta ja rämäpäisyyttä tarvittiin erityisesti jännittävissä, hammockin varassa tehtävissä ilmasukelluksissa. Sisäelimet tosiaan tuntuivat asettuvan ihan eri lailla kehon sisälle, kun vartalo muovautui ilmassa niin moniin eri asentoihin. Tuijan mukaan esimerkiksi maksan toiminnalle tekee hyvää kääntää keho välillä väärinpäin. Vietimme paljon aikaa pää alaspäin, joten maksa kehräsi!

Kuinka koiria voi käyttää syövän tutkinnassa?

Koirien hajuaistia on voidaan käyttää työvälineenä mitä moninaisimpiin tarkoituksiin. Ne haistavat raha- ja huumekätköt, merkitsevät asuntojen homepaikat ja tunnistavat erilaisia sairauksia. Pääsimme seuraamaan Suomen Hajuerotteluyhdistys ry:n koulutusta Helsingin Viikkiin. Siellä koirat työskentelevät hajuradalla, jossa näytteet ovat rivissä purkeissa. Kun koira haistaa halutun hajun, se ilmaisee löydöksestään koskettamalla tassulla kyseistä purkkia.


Yhdistys toimii yhteistyössä Helsingin yliopistollisen eläinsairaalan kanssa. Yksi tutkimuksen tavoitteista on kehittää alaa niin, että sitä voisi käyttää terveydenhuollon tukena. Ajatella, että koirat voivat löytää syövän ennen kuin se näkyy missään tutkimuksissa! Tässä on aivan valtavat mahdollisuudet tulevaisuudessa.


Mitä terveisiä haluaisit lähettää KoivuTV:n katsojille?

Odotan suurella innolla Koivu.tv:n ensimmäistä jaksoa ja erityisesti sitä, millaista palautetta yleisöltä saamme! Olemme täällä katsojia varten ja kuulemme mielellämme, millaista sisältöä he haluaisivat jatkossa nähdä.
Lisäksi toivotan mukavaa syksyn jatkoa kaikille Koivu.tv:n katsojille!

< 3

Johanna


Katso KoivuTV:n ensimmäinen netti-tv-jakso:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page